Selecteer een pagina

Ons verhaal

Even voorstellen

Mijn naam is Aemy. En ik ben een trotse boerendochter. Samen met mijn twee broers en twee zussen ben ik opgegroeid op een boerderij, een melkveehouderij in Oss.
Als jong meisje had ik al een grote passie voor bewegen. Zwemmen, tennis, handbal… altijd was ik in beweging. Ik studeerde daarom ook af als docent Lichamelijke Opvoeding en werk inmiddels al jaren in de sector sport en bewegen.

Mijn man, Merlijn, is kok. Geboren in Eindhoven, maar groeide het grootste gedeelte van zijn leven op in Den Bosch, samen met zijn broer. Merlijn heeft een passie om anderen te laten genieten van en te verrassen met eten. Merlijn werkte in diverse restaurants in de binnenstad van Den Bosch en is nu aan de slag bij de Agri & Food Plaza.

In 2011 leerden wij elkaar kennen, werden verliefd, gingen later samenwonen en kochten ons eerste huis in Rosmalen (De Groote Wielen). In 2021 verruilden wij ons eerste koophuis voor een prachtige boerderij in Oss.

De boerderij

In 1940 kwam overgrootmoeder ‘Poetje’  Visser met haar zonen, waaronder mijn opa, naar Den Brand in Oss. De rest van de familie bleef achter in Achterveld bij Amersfoort. Thuis in Achterveld was niet voor iedereen plek. Samen met mijn overgrootouders kwam ook familie van den Hengel en familie van Dijk naar Den Brand. Met elkaar kochten ze negentig hectare grond en hadden allemaal zwartbonte koeien op hun boerderij. Dat viel natuurlijk erg op in een roodbonte streek.

In 1947 trouwden mijn opa en oma. Ze kregen vijf kinderen. Ons pap was de vijfde en de enige jongen. Dus dat was d’n boer! In 1977 nam ons pap het bedrijf over en in datzelfde jaar leerde hij ons mam kennen. Ook mijn ouders kregen vijf kinderen, waarvan ik de oudste ben.

Mijn jongste broer gaat het familiebedrijf, de melkveehouderij, voortzetten.

Onze boerderij
In onze boerderij woonden al die jaren de familie van Dijk. Totdat zij hun boerderij in 2016 verkochten aan mijn ouders. Samen met Merlijn kreeg ik de kans om deze boerderij,  op onze beurt,  weer te kopen van mijn ouders.

Nooit gedacht maar de kans met beide handen gegrepen om in de agrarische sector, waarin mijn familie al jarenlang actief is, zelf te gaan ondernemen. In combinatie met de passie voor ‘boergondisch’ genieten van Merlijn, perfecte ingrediënten om samen een boerderijwinkel met rundvleesproducten te starten.

Op onze prachtige boerderij in Oss is het houden van Belgisch Witblauwe koeien begonnen als een hobby. Inmiddels hebben wij prachtige koeien die wij mogen verzorgen.

Kom gerust eens kijkje nemen op onze boerderij. Je bent van harte welkom!

Kom langs

Boerderij Sevinga
Amsteleindstraat 33
5345 HA  Oss

Bel

06 10963080

Mail

info@boerderijsevinga.nl